Flink wat ophef in Turnhout donderdagnamiddag. Een twintiger wilde uit zijn raam springen, maar dit kon verhinderd worden op het laatste moment. De politie beschoot hem met rubberen kogels, zodat hij naar binnen viel en in zijn appartement overmeesterd worden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De feiten speelden zich af in de vroege avond donderdag in de Turnhoutse Kwakkelstraat. Een twintiger dreigde met zelfmoord waarna de hulpdiensten werden verwittigd door voorbijgangers. Een speciaal interventieteam van de politie kwam ter plaatste en beschoot de suïcidale jongeman met rubberen kogels. Hierdoor kon hij overmeesterd en dus gered worden.

Politie Turnhout belde speciaal interventieteam op

De man zou een vluchteling zijn uit Oost-Europa, maar zijn motieven zijn niet openbaar gemaakt. In ieder geval hielp praten niet, hetgeen de reden is waarom het speciaal interventieteam werd opgeroepen. “Op een bepaald moment werd er beslist om de man ‘onschadelijk’ te maken met rubberen kogels”, zo liet de politie weten. “Door de impact van de rubberen kogels, is hij naar de binnenkant van de flat gevallen. Daar kon hij vervolgens overmeesterd worden.

Volgens getuigen werden zo’n achttal rubberen kogels afgevuurd. “De man raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De kans is groot dat hij gecolloqueerd zal worden”, zo liet de politie Het Laatste Nieuws nog weten.

Wie zelf vragen heeft over zelfmoord kan gratis bellen naar de zelfmoordlijn via het nummer 1813. Mailen of chatten is mogelijk op de website zelfmoordlijn1813.be.