Op sociale media zijn beelden opgedoken van een zware vechtpartij tussen enkele Tibetaanse jongeren. De feiten dateren van zo’n twee weken geleden, maar werden door de beelden nu pas bekend. Drie verdachten werden geïdentificeerd en de politie is een onderzoek naar poging tot doodslag gestart, zo rapporteert Het Laatste Nieuws.

De feiten vonden plaats in Antwerpen, in de buurt van het Sportpaleis. Vrijdag deed een video van de vechtpartij de ronde op sociale media, maar de feiten dateren van 20 juli. “Op het moment zelf werden onze teams opgeroepen voor een zogezegde banale vechtpartij”, laat Sven Lommaert van de Antwerpse politie optekenen in Het Laatste Nieuws. “Toen we arriveerden, was er nog weinig aan de hand. Het is pas na het zien van de beelden dat onze recherche een onderzoek naar doodslag is gestart.”

Afterparty Tibetaans voetbaltoernooi

Op de beelden is te zien hoe een 24-jarige Fransman bij het ochtendgloren in elkaar wordt geslagen. Bij de vechtpartij waren verder Belgen en Fransmannen betrokken, allen van Tibetaanse afkomst. Wat precies de aanleiding was van de gewelddadige acties blijft onduidelijk, maar de betrokkenen kwamen van een afterparty van een Tibetaans voetbaltoernooi.

Het slachtoffer werd na de vechtpartij opgenomen in het ziekenhuis met een neusfractuur. Na twee dagen mocht hij weer naar huis. De politie neemt de feiten ernstig en startte een onderzoek naar poging tot doodslag. Drie verdachten konden al geïdentificeerd worden, maar het is niet duidelijk of zij ook al werden aangehouden. Het zou gaan om twee Belgen van 18 en 22 jaar en een 26-jarige met de Franse nationaliteit.