Het West-Vlaamse parket onderzoekt volgens VRT NWS, naar aanleiding van een klacht van Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld), een Facebookbericht van het Vlaams Belang. Eerder hadden de rechts-nationalisten gesteld dat ‘Quickie’ positief blies tijdens een alcoholcontrole. “Hij is al twintig jaar politicus en niet lichtgeraakt, maar vindt deze persoonlijke aanval te ver gaan. Dit is geen politieke oppositie meer voeren”, reageerde de advocaat van Van Quickenborne eerder.

Ophef in Kortrijk. Vlaams Belang Kortrijk plaatste maandagavond een bericht op Facebook waarin staat te lezen dat Van Quickenborne “zaterdag positief [blies] bij een alcohol- en drugscontrole na de voetbalwedstrijd Kortrijk – Anderlecht. Een zoveelste bericht uit de Kortrijkse doofpot waarover u uiteraard niets leest in de pers”, klonk het.

Van Quickenborne kon het bericht van het Vlaams Belang niet smaken en diende een klacht in. “Met dit broodje-aap-verhaal dat manifest onwaar is, worden de burgemeester, maar ook zijn echtgenote en de politie openbaar in diskrediet gebracht”, liet zijn advocaat, Jan Leysen, eerder weten. “Hun eer en reputatie wordt geraakt. Hij is al twintig jaar politicus en niet lichtgeraakt, maar vindt deze persoonlijke aanval te ver gaan. Dit is geen politieke oppositie meer voeren”.

Vandaag raakte bekend dat het parket een onderzoek heeft geopend naar aanleiding van de klacht van Van Quickenborne. “Vanuit het parket West-Vlaanderen kan alvast bevestigd worden dat er binnen het parket geen enkele informatie bekend is omtrent enige alcoholcontrole die door welke politiedienst dan ook zou zijn uitgevoerd op de persoon van de burgemeester”, reageert het parket alvast.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Van Quickenborne in aanvaring komt met de lokale Vlaams Belang-afdeling. Zo was de burgemeester – althans volgens de rechts-nationalisten – betrokken bij een vechtpartij en zou hij “zijn positie en inspraak bij de politie als burgemeester misbruikt [hebben] om deze vervolgbare feiten tot op vandaag in te dekken”.

Lees meer:

Lasterklacht na “Van Quickenborne blaast positief”-bericht VB