Het bedrijf Punch Powertrain uit Sint-Truiden gaat een onbekend aantal banen schrappen. Dat schrijft BELGA. Dat is opnieuw slecht nieuws voor de provincie Limburg, dat met het sluiten van Ford Genk ook al flink wat banenverlies moest verteren. Dat schrijven De Standaard en Het Belang van Limburg.

De berichten in De Standaard dat Punch Powertrain, waarmee het al een poos niet zo goed gaat, veroorzaken onrust. Het personeel eist duidelijkheid van de directie, maar daar wordt niet op ingegaan op dit moment, luidt het. Daarom zijn de ochtendploegen overgegaan tot een spontane staking.

Mogelijk hele dag nog stakingen: Directie Punch Powertrain in overleg met bonden

Punch Powertrain, waar thans 1.100 mensen werken, zou in september de vakbonden inlichten over het banenverlies. Van de 500 arbeiders zitter er echter nu al 300 in allerlei systemen van economische werkloosheid. Er moet ook meer duidelijkheid komen over wat er zal gebeuren met de 600 bedienden. “Na het drama van Ford Genk in 2014 dreigt dus een nieuwe klap voor de Limburgse autosector”, klinkt het.

‘Punch’ is een fabrikant van automatische versnellingsbakken. Maar omwille van de verminderde vraag uit China heeft het bedrijf sinds eind vorig jaar moeilijkheden. Vorige maand zag het bedrijf ook haar Chinese hoofdaandeelhouder Yinyi bescherming tegen schuldeisers aanvragen.

Of de volgende ploegen ook het werk zullen neerleggen nadat de vroege shift een spontane staking aanving na de berichtgeving, moet nog blijken. De directie zit nu samen met de bonden en overleg moet soelaas brengen.