In Spanje is vorig weekend een Nederlandse vrouw (25) slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Drie Cubanen, die allemaal in Spanje wonen, werden gearresteerd. Dat meldt De Telegraaf

Vorige zondag, 11 augustus, ontmoette de 25-jarige Nederlandse vrouw de drie Cubanen in een park in badplaats Blanes aan de Costa Brava. De drie Cubanen, twee jongemannen van 19 jaar en een oudere man van 54, klampten de Nederlandse vrouw aan en weigerden haar te laten vertrekken. Ze namen de vrouw mee naar een meer afgelegen plek in het park en verkrachtten haar daar een eerste keer.

In beschuldiging gesteld, maar toch vrijgelaten

Maar daar bleef het niet bij. Na het eerste seksueel misbruik namen de drie mannen het slachtoffer mee naar hun appartement in de stad. Daar verkrachtten de Cubanen de vrouw opnieuw, om haar vervolgens voor dood achter te laten in de inkomhal van het appartementencomplex. Daar vonden de volgende ochtend enkele passanten het half ontklede en verwarde slachtoffer.

De twee jongens belden samen met de vrouw de politie, dat al snel twee van de drie daders kon arresteren. De derde werd later die dag in zijn woning iets verderop gearresteerd. Na hun verhoor mochten de mannen, zonder dat ze een borgsom moesten betalen, opnieuw van hun vrijheid genieten. Ze mogen wel niet dichter dan 500 meter in de buurt van het slachtoffer komen en hun paspoort werd in beslag genomen zodat ze het land niet kunnen verlaten. Alle drie werden ze formeel in beschuldiging gesteld van verkrachting.

Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis, maar mocht inmiddels het ziekenhuis verlaten. Ze krijgt psychologische bijstand. “Het gaat medisch gezien goed met haar, maar het is een vreselijke gebeurtenis met een grote emotionele impact”, aldus een politiewoordvoerder aan De Telegraaf.