Bouworde onderzoekt of het de Belgische vrijwilligers in Marokko zal vragen om langere shorts te dragen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Dit nadat een lokale inwoner had opgeroepen om de hoofden van de meisjes af te hakken omdat ze niet gekleed waren volgens de religieuze regels van de islam. 

Vanochtend ontstond ophef toen bekend raakte dat een Marokkaanse man een oproep op Facebook had geplaatst om enkele jonge vrouwen die als vrijwilliger actief zijn in Marokko te onthoofden. Hij deed die oproep omdat de vrouwen volgens hem te korte shortjes droegen en hun kledij daardoor niet voldeed aan de religieuze islamitische voorschriften. Daarom vond hij “dat hun hoofden afgehakt moeten worden”.

Langere broeken?

Niet lang nadat de man zijn Facebookpost deelde, werd hij opgepakt door de Marokkaanse politie wegens aanzetten tot terrorisme en haat. Toch onderzoekt Bouworde vzw, waarvoor de jonge vrouwen actief zijn, of de vrouwen geen langere broeken moeten dragen in Marokko.

“Volgens onze normen zijn ze oké, maar ik kan mij inbeelden dat in Marokko misschien iets langere shorts vereist zijn”, zegt woordvoerster Karen Heylighen van Bouworde aan Het Laatste Nieuws. Drie van de 37 aanwezige vrijwilligers zouden willen vertrekken uit Marokko. Daarnaast gaat ook een ander werkkamp dat normaliter zaterdag zou beginnen niet door.