De steenrijke Amerikaanse financier Jeffrey Epstein (66) is zaterdag dood aangetroffen in zijn cel in New York. De van seksueel misbruik verdachte zakenman zou zich hebben opgehangen. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times op basis van anonieme bronnen.

Het levenloze lichaam van Epstein werd zaterdagochtend omstreeks 7u30 gevonden in zijn cel in Manhattan (New York). De miljardair zou zich hebben opgehangen, ondanks het feit dat hij na een eerdere zelfmoordpoging onder verhoogd toezicht stond.

Zaak Epstein beroerde de VS

Epstein werd verdacht van mensenhandel voor gedwongen prostitutie en samenzwering tot dat doel. De 66-jarige Amerikaan zou tussen 2002 en 2005 tientallen meisjes – sommigen onder hen nog geen 14 jaar oud – naar zijn villa’s in New York en Florida gelokt hebben en hen betaald hebben voor seksuele handelingen. In zijn huis werden ook honderden naaktfoto’s van – waarschijnlijk minderjarige – meisjes gevonden. De financier riskeerde 45 jaar celstraf.

In het verleden trof Epstein al eens een schikking met het Amerikaanse gerecht voor gelijkaardige beschuldigingen. Die schikking werd toen uitgewerkt door toenmalig procureur Alexander Acosta. Die laatste stapte na de tweede aanklacht tegen Epstein nog op als minister van Arbeid na kritiek op de schikking.

Lees ook:

Miljardair Epstein aangeklaagd voor seksnetwerk met minderjarigen