Bij een aanval op een militaire parade in het Jemenitische Aden zijn meer dan 30 doden gevallen. De sjiitische Houthi’s hebben de aanval opgeëist. Bij een andere aanval met een autobom, die niet werd opgeëist, kwamen tien mensen om.

De aanval kostte minstens 32 mensen het leven, waaronder een commandant. Volgens Houthi-media werd de aanval met een ballistische raket en een bewapende drone uitgevoerd.

Saoedi-Arabië beschuldigt Iran

Abdulmalik Saeed, de premier van de door het Westen gesteunde Jemenitische regering, beschuldigde Iran ervan achter de aanval te zitten. Hij kreeg bijval van Mohammed bin Saeed Al Jabir, de Saoedische gezant in Jemen. Ook beschuldigden beiden de Houthi’s van een afzonderlijke aanval met een autobom.

Bij die aanval met een autobom, die door niemand werd opgeëist, kwamen tien mensen om. In het verleden waren dergelijke aanvallen veeleer het werk van aanhangers van de Islamitische Staat of Al-Qaida in plaats van de Houthi’s.

Iran ontkent de aantijgingen. In 2015 viel een door de Saoedi’s geleide coalitie Jemen binnen om de Houthi’s van de macht te verdrijven. Na vier jaar heeft de coalitie nauwelijks tastbare resultaten geboekt.