Een Afrikaanse man heeft zich woensdagnamiddag in brand gestoken in Luik. Dat meldt de politie van Luik aan BELGA. De man had net zijn verblijfsrecht verloren.

Een 49-jarige illegaal heeft zichzelf woensdag in brand gestoken. De feiten vonden plaats rond 12u30 op de binnenplaats van het Paleis van de Prins-bisschoppen in Luik. De man probeerde eerst nog weg te rennen wanneer medewerkers van het paleis tussenbeide wilden komen, maar viel op de grond. Hierna kon hij bedekt worden met kledij. De man is in kritieke toestand overgebracht naar het brandwondencentrum van het Luikse universitaire ziekenhuis CHU.

De veertiger, afkomstig uit Guinee, zou in 2017 een Belgische verblijfsvergunning hebben gekregen. Om nog onduidelijk redenen werd die vergunning echter ingetrokken, zo liet het parket van Luik weten.

In 2017 vond in Kortrijk nog een gelijkaardig incident plaats toen een man van Marokkaanse afkomst zich voor het plein van het gerechtsgebouw in brand stak. Die man was toen in de problemen terechtgekomen nadat hij iemand in het zwart had tewerkgesteld in zijn kapsalon en ‘was het racisme in Kortrijk beu’.

Wie zelf vragen heeft over zelfmoord kan gratis bellen naar de zelfmoordlijn via het nummer 1813. Mailen of chatten is mogelijk op de website zelfmoordlijn1813.be.