Islamitische Staat heeft een zelfmoordaanslag op een huwelijksfeest in de Afghaanse hoofdstad Kaboel opgeëist. Bij de aanslag vielen 63 doden en meer dan 180 gewonden.

Het huwelijksfeest vond plaats in een buurt van West-Kaboel waar een grote sjiitische minderheid woont. De Islamitische Staat (IS) eiste de aanval op via Telegram. Er vielen 63 doden en meer dan 180 gewonden. Volgens IS infiltreerde een van hun leden de menigte van “ongelovigen”, om zichzelf vervolgens tot ontploffing te brengen. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen werd een bomauto tot ontploffing gebracht.

Islamitische Staat

De laatste jaren kreeg de Islamitische Staat voet aan wal in Afghanistan. Sommige van de bloedigste aanslagen van de afgelopen jaren werden door hen gepleegd. Daarbij werden veelal sjiieten geviseerd. Het is niet de eerste keer dat terroristen huwelijksfeesten in Kaboel viseren.

De Taliban ontkenden meteen dat zij iets met de aanslag te maken hadden. De Taliban houden op dit moment vredesbesprekingen met de Verenigde Staten en de Afghaanse regering, die door de Verenigde Staten gesteund wordt. Bij die besprekingen is Islamitische Staat niet betrokken.