In Geraardsbergen vond gisterenavond een familiedrama plaats. De 23-jarige N.A. kwam de woning van zijn grootouders binnen en bracht zijn grootvader om het leven. De grootmoeder kon nog net ontkomen. Allicht had de verdachte geld nodig om drugs te kopen. Dat rapporteert Het Laatste Nieuws.

De feiten vonden rond 20u00 plaats in de Stoffelstraat, in Moerbeke. Dat is een deelgemeente van Geraardsbergen. N.A. belde aan bij de woonst van grootouders binnen en bracht na een ruzie zijn grootvader om met een schaar. De grootmoeder trachtte haar echtgenoot nog te helpen, maar moest uiteindelijk woning verlaten om hulp te roepen. De politie kon ter plaatse komen en N.A. oppakken.

Twintiger kon niet clean blijven en zou finaal zijn grootvader ombrengen voor de drugs…

Allicht gaat het om een roofmoord. N.A. liet zich al enkele jaren geleden opnemen om af te kicken van de drugs. Hierna was hij even clean, maar kon niet op het rechte pad blijven. Toen hij woensdagavond bij grootvader Lucien (81) aanklopte, die er warmpjes bijzit en zijn kleinzoon af en toe wat drinkgeld toestak, ontstond er een ruzie. Ditmaal kreeg N.A. immers geen (drugs)geld. De stoppen sloegen door en N.A. viel zijn opa aan met een schaar.

Grootmoeder Lucille (82) zag alles gebeuren. Ze kwam op het geluid af in de inkomhal. Ze probeerde nog tussenbeide te komen, maar toen haar kleinzoon ook haar viseerde, vluchtte ze en riep ze om hulp. De hulp- en veiligheidsdiensten kwamen even later ter plaatse, maar voor Julien kon geen hulp meer baten. Hij was gestoken in de hals. Grootmoeder Lucille werd in shock overgebracht naar het ziekenhuis en N.A. werd opgepakt. Hij zal spoedig voor de onderzoeksrechter verschijnen.