Een Franse agent heeft zondagavond een Belg moeten neerschieten. Het gaat om een dakloze die gewapend was met een mes en door het lint ging. Het parket van Nice heeft een onderzoek gestart. Dat rapporteert BELGA.

De feiten speelden zich af in een openbaar park in Menton, in het zuiden van Frankrijk. Het slachtoffer is een Belgische vijftiger. Naar verluidt zou hij geprobeerd hebben om zichzelf van kant te maken, maar de hulpdiensten kwamen tussenbeide om dit te voorkomen. Hierna liep het echter mis.

Frankrijk: Politie vuurt twee kogels, een dode Belg

Agenten probeerden de man te overtuigen om zijn mes te laten vallen, maar dit had weinig effect. Wanneer de politie een stroomstootwapen inzette, had dit een omgekeerd effect. De dakloze Belg krabbelde weer recht en kwam recht op een Franse agent af met zijn mes. De dakloze werd fataal geraakt en de hulpdiensten konden niet meer succesvol reanimeren.

“Een andere agent heeft zijn dienstwapen twee keer gebruikt”, liet het parket nog weten. De gerechtelijke politie van Nice en de algemene inspectie van de Franse politie voeren nu het onderzoek. Zoiets is standaard na een dodelijke afloop van een schietpartij waarbij de politie is betrokken.

Wie zelf vragen heeft over zelfmoord kan gratis bellen naar de zelfmoordlijn via het nummer 1813. Mailen of chatten is mogelijk op de website zelfmoordlijn1813.be.