De Belgische federale overheid is op zoek naar nieuwe plaatsen waar het asielzoekers kan opvangen. Daarvoor kijkt het naar vakantieparken en campings. Er dreigt immers een tekort aan opvangplaatsen te komen. Dat meldt Het Nieuwsblad

In tegenstelling tot andere Europese landen, blijft de instroom van asielzoekers in ons land jaar na jaar stijgen. Asielzoekers worden tijdens hun asielprocedure in een asielcentrum geplaatst of krijgen een OCMW-woning ter beschikking. Maar die zijn inmiddels bijna allemaal volzet. Daarom moesten de afgelopen weken en maanden al extra tijdelijke opvangcentra in onder meer Lommel en Deurne geopend worden. Maar dat blijkt niet langer genoeg te zijn.

Vakantieparken voor asielzoekers

Daarom moeten er nu alternatieve oplossingen gezocht worden. Daarbij wordt naar een opvallende optie gekeken: vakantieparken en campings. Aangezien de vakantieperiode stilaan op zijn einde loopt, komen daar plaatsen vrij, zo luidt de redenering. Die plaatsen zouden goed van pas kunnen komen.

Fedasil, de organisatie die instaat voor de opvang van iedereen die asiel zoekt, heeft een brief gestuurd naar alle vakantiecentra in ons land. “Concreet zijn wij op zoek naar terreinen waar wij containers op zouden kunnen plaatsen”, zo staat in de brief te lezen.

Lees ook:

Aantal asielaanvragen opnieuw fors toegenomen, terugkeer daalt