Habte Araya, de 40-jarige Eritreër die deze week een vrouw en haar achtjarige zoon voor een rijdende trein duwde in het station van Frankfurt, werd gebruikt in een campagne om integratie te promoten. De campagne dateert van 2017 en kwam van een Zwitsers arbeidsbureau. Araya woont in Zwitserland.

De man van Eritrese afkomst woont al enkele jaren in Zwitserland. Hij werkt er als arbeider in de bouwsector. Voor een campagne om integratie te promoten, gebruikte een Zwitserse organisatie de afbeelding en getuigenis van de man. Zo zegt Araya in een brochure uit 2017 onder meer dat hij “bijna alles aan Zwitserland leuk vindt”.

“Ik vind het leuk dat iedereen hier wordt geholpen, ongeacht of ze rijk of arm zijn. Ik wil een beter en gemakkelijker leven voor mijn kinderen dan ik had”, leest het verder in de brochure.

Recent psychische problemen

Maandag duwde de Eritreeër een 40-jarige vrouw en haar achtjarige zoon voor een rijdende trein in het centraal station van Frankfurt. De vrouw kon zich op tijd in veiligheid brengen, maar haar zoon kwam om het leven. Ook probeerde de man een 78-jarige vrouw voor de trein te duwen. Wat precies het motief van de man was, blijft onduidelijk. Hij zou wel kampen met psychische problemen.

Deze week kwam ook aan het licht dat Araya gezocht werd door de Zwitserse politie nadat hij zijn buurvrouw met een mes had bedreigd. Hij had haar ook geprobeerd te wurgen en had haar daarna opgesloten.

Lees ook:

Frankfurt: Afrikaan duwt moeder en kind onder trein, één dode