Een wilde politie-achtervolging die zondagavond vanuit De Pinte aanving, is spectaculair geëindigd omstreeks 22u30 aan de afrit van de E17, te Deerlijk. Een Fransman, die wegvluchtte met zijn Renault Clio, zou tot stilstand komen na te botsen tegen een politiecombi. Twee agenten raakten eveneens gewond. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Een deel van de weg (richting Kortrijk) is afgesloten, net als de afrit zelf.

Voor redenen die nog moeten onderzocht worden, koos een Franse bestuurder zondagavond met gierende banden het hazenpad wanneer een politiecontrole in De Pinte plaatsvond. Het was het startsein voor een dolle politie-achtervolging langs de E-17 richting Kortrijk. Politiezones Gavers, Mira, Schelde-Leie en de federale wegenpolitie moesten samenwerken om het net te sluiten.

Reden voor politie-achtervolging nog onbekend

Aan de afrit te Deerlijk eindige het verhaal echter met een flinke crash. De Franse wagen reed immers in op het achterste deel van een politiecombi van politiezone Mira. De crash bezaaide de afrit vol met brokstukken. Hierdoor zijn de rechterrijstrook van de E-17 richting Kortrijk ter hoogte van Deerlijk, en ook de afrit, tijdelijk afgesloten.

Bij de botsing raakten zowel de Franse automobilist gewond als twee politie-inspecteurs. Waarom de Fransman wilde ontkomen aan de politie zal nog moeten blijken na verhoor.