De politie van zone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft een bewogen ochtend achter de rug. Tijdens een achtervolging op de Ninoofsesteenweg hebben agenten het vuur geopend op een voortvluchtige wagen. De wagen zou gecontroleerd worden na een verkeersovertreding, maar de chauffeur vluchtte weg. Tijdens de achtervolging die hierop volgde probeerde de automobilist in te rijden op de agenten, maar die openden het vuur. De man raakte levensgevaarlijk gewond en overleed onderweg naar het ziekenhuis, zo meldt Het Laatste Nieuws. De ongedeerde passagier van de wagen is opgepakt.

De Brusselse politie laat weten dat de achtervolging rond 05u30 startte op de Diksmuidelaan, een multiculturele wijk in het noorden van het stadscentrum. In de Ninoofstesteenweg, in Molenbeek, kwam de achtervolging echter tot een abrupt einde. Het vluchtende duo probeerde in te rijden op agenten, maar die openden het vuur. De chauffeur werd dodelijk verwond, maar de passagier kon ongedeerd opgepakt worden en zal verhoord worden.

Politie Brussel heeft twee dodelijk achtervolging op weekje tijd achter de rug

De chauffeur zou nog naar het ziekenhuis gebracht worden, maar hij overleed onderweg aan zijn verwondingen. Het Brusselse parket is op de hoogte van de zaak en intussen is ook een ballistisch expert ter plaatse. Dodelijke schietincidenten waarbij de politie betrokken is, worden standaard onderzocht op onregelmatigheden. De Ninoofstesteenweg is tijdelijk afgesloten ter hoogte van het Weststation.

Vorige week liep ook al een andere achtervolging fataal af in Brussel. Een 17-jarige jongeman vluchtte toen weg na een drugscontrole, maar werd omvergereden door een interventieteam dat naar een ander feit onder weg was, volgens de politie zelf nochtans met loeiende sirenes. Ook vorige week eindige een andere politie-achtervolging eveneens spectaculair in Deerlijk, maar die crash was echter gelukkig zonder dodelijke slachtoffers.

Lees ook:

Dolle politie-achtervolging eindigt met crash in Deerlijk