In de Molenberg-straat in Kruibeke zijn deze ochtend vier inbrekers gevat door de politie. De bandieten moesten kilometerslang worden achtervolgd tot het viertal uiteindelijk crashten met hun auto tegen een zogenaamde ‘varkensrug’, zo brengt Het Laatste Nieuws. Het gaat allicht om een Noord-Franse bende.

De vier inzittenden worden ervan verdacht om een inbraak te hebben gepleegd in regio Brugge. Ze geraakten weg tot het Oost-Vlaamse Kruibeke, vlakbij de provincie Antwerpen, maar zouden de controle over hun voertuig verliezen en hierna gevat worden.

Achtervolging eindigt op een sisser In Kruibeke voor vier inbrekers

De auto van de verdachten, een Ford met een Franse nummerplaat met regionummer 10 van het Noord-Franse Aube-departement, werd geseind na de inbraak. Ter hoogte van Melle (Oost-Vlaanderen), op de E-40, spotte een politiepatrouille het voortvluchtige voertuig. De achtervolging werd ingezet over de E-17 richting Antwerpen. Ter hoogte van Haasdonk verlieten de verdachten de snelweg, maar enkele kilometers verder eindigde hun avontuur.

De chauffeur verloor immers de controle over het stuur en reed over de betonnen afscheiding tussen het fietspad en de rijbaan, een zogenaamde varkensrug. Een band sloeg lek en de vier vermeende dieven konden worden ingerekend.

Het labo van Brugge kwam ter plaatse om een sporenonderzoek uit voeren op de wagen. Mogelijk gaat het een Noord-Franse dievenbende, dit gezien de nummerplaat. West-Vlaanderen is al even een populair gebied voor dergelijke bendes.