Heel wat beroemdheden verzamelden deze week in Sicilië om er het jaarlijkse ‘Google Camp’ bij te wonen. Dit jaar staat alles in het teken van de klimaatverandering. Toch is de conferentie niet zo milieuvriendelijk als men zou vermoeden. Meer dan 100 aanwezigen zakken immers met het privévliegtuig af, voornamelijk vanuit de Verenigde Staten.

“Alles gaat over de opwarming van de aarde, dat is het belangrijkste onderwerp dit jaar”, klinkt het. Werden onder meer op het evenement in Palermo verwacht: voormalig Amerikaans president Barack Obama (Dem.), prins Harry, Leonardo Dicaprio en Katy Perry. Velen van hen noemden de klimaatverandering de grootste bedreiging voor onze planeet.

Privévliegtuig

Het driedaagse evenement zal Google zo’n 20 miljoen dollar kosten. De aanwezigen staan zelf in voor hun reiskosten, maar de rest wordt door Google betaald. Ook het verblijf in het luxe-resort wordt door Google betaald. In totaal zakken de gasten met 114 privévliegtuigen af. De 114 vluchten van Los Angeles naar Palermo zouden goed zijn voor maar liefst 100.000 kilogram vrijgegeven CO2.

Ook de nevenactiviteiten van de beroemdheden lijken niet echt milieubewust. Zo verblijven een heleboel van hen op megajachten langs de kust. Katy Perry zou dan weer gezien zijn in een SUV van Maserati die 0,15 liter brandstof per kilometer slurpt.

“Google Camp is bedoeld als een plek waar invloedrijke mensen samenkomen om te bespreken hoe de wereld beter te maken. Er zullen waarschijnlijk discussies plaatsvinden over online privacy, politiek, mensenrechten en natuurlijk het milieu, waardoor het zeer ironisch is dat er 114 privévliegtuigen nodig zijn om dit evenement te laten plaatsvinden”, zegt een bron tegen de New York Post.