De centrumrechtse Australische premier Scott Morrison (Liberal) laat ‘genderinclusieve’ of ‘-neutrale’ bordjes bij de toiletten op zijn kantoor verwijderen. Morrison noemde de bordjes “belachelijk” en “politiek correct”.

De bal ging aan het rollen toen de Australische journalist Chris Uhlmann een foto op Twitter plaatste. Op de foto was een bordje aan de deur van de toiletten van het kantoor van de Australische premier te zien, waarop “gebruik de toiletten die het best bij uw genderidentiteit passen” stond. Ook stond er te lezen dat de afdeling zich “inzet voor de inclusie en diversiteit van het personeel”.

“Belachelijke […] politieke correctheid”

Toen de centrumrechtse Australische premier Scott Morrison (Liberal) geconfronteerd werd met de foto, antwoordde hij: “Ik denk niet dat dit nodig is. Ik denk dat mensen kunnen uitzoeken welke ruimte ze moeten gebruiken.” Het is niet de eerste keer dat Morrison uithaalt naar genderideologie.

Het is belachelijk […] Het is politieke correctheid over de top”, zegt Morrison. “Ik heb hier een vrij duidelijke mening over en ik ben er zeker van dat dit geregeld zal worden.” Toen hij gevraagd werd of het bordje verwijderd zal worden, zei hij: “Dat is wat ik verwacht.”