In Lyon heeft een Afghaanse asielzoeker zaterdagnamiddag verschillende gewonden en één dodelijk slachtoffer gemaakt met een mes. Dat meldt Belga. Volgens de autoriteiten gaat het niet om een terroristische aanslag, maar om een gewone “mesaanval”.

Zaterdag omstreeks 16u30 stond de 33-jarige asielzoeker afkomstig uit Afghanistan aan een metrostation in Villeurbanne, een gemeente nabij de Franse stad Lyon. Een jong meisje stond op dat moment aan hetzelfde metrostation en getuigde, volledig besmeurd met bloed, over de feiten.

Lyon

Het meisje vertelt hoe ze zag hoe de Afghaanse asielzoeker “plotseling alle kanten heen stak”. Mensen renden in paniek weg, maar de Afghaan kon toch een tiental slachtoffer maken. Zo zag het meisje onder meer hoe de buik van een persoon werd opengesneden, hoe een man in zijn hoofd werd gestoken en dat een vrouw in het oor werd gesneden.

De politie kwam massaal ter plaatse en kon de dader vrijwel meteen arresteren. Hij is aangehouden voor “moord en poging tot moord”, aldus het parket. De Afghaan zou geen terroristisch motief hebben gehad, maar het nationaal antiterrorismeparket (PNAT) evalueert de situatie.

(Lees verder onder de tweet.)

Enkele maanden geleden vond in Lyon al een terroristische aanslag plaats. Een jonge geradicaliseerde Algerijn maakte meer dan 10 gewonden met een bompakketje. Hij pleegde zijn aanslag in naam van Islamitische Staat.