Een 31-jarige asielzoeker uit Egypte is vorige week vrijdag opnieuw gearresteerd door de politie van het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle in verband met een reeks inbraken en diefstallen. De man was slechts enkele dagen eerder vrijgelaten voor gelijkaardige feiten. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Op dinsdag 20 augustus werd M.A., een 31-jarige asielzoeker afkomstig uit Egypte, in snelrecht gedagvaard voor een reeks inbraken en diefstallen. Er werd in de periode voordien een opmerkelijke stijging genoteerd op vlak van inbraken in Langemark-Poelkapelle. De asielzoeker moest zich verantwoorden voor verschillende inbraken in woningen, diefstallen uit voertuigen en meerdere pogingen tot inbraak. Hij verbleef op dat moment in een asielcentrum Langemark-Poelkapelle.

Asielzoeker recidivist

De Egyptische asielzoeker werd dus in snelrecht gedagvaard, maar hij werd niet van zijn vrijheid beroofd. Daardoor kon de man in de daaropvolgende dagen opnieuw verschillende keren toeslaan in en rond Langemark-Poelkapelle. Opnieuw werden meerdere inbraken en diefstallen vastgesteld, waarna de politie de man zaterdag opnieuw arresteerde.

Momenteel verblijft de Egyptenaar in de cel. Op 16 september zal hij voor de rechtbank verschijnen, waar hij zich zal moeten verantwoorden voor de reeks woninginbraken en diefstallen. Indien de rechter zou oordelen dat hij niet naar de gevangenis moet, zal hij niet mogen terugkeren naar het asielcentrum van Langemark-Poelkapelle.