Op sociale media zijn videobeelden opgedoken waarin te zien is hoe een man rake klappen en stampen krijgt van een jongeman van buitenlandse origine. Het voorval zou zich hebben afgespeeld in Sint-Niklaas na een congres van Vlaams Belang, enkele maanden geleden. Dat meldt Het Laatste Nieuws

De feiten zouden dateren van mei dit jaar, maar raakten nu pas bekend nadat Vlaams volksvertegenwoordiger Filip Brusselmans (Vlaams Belang) de beelden deelde op sociale media. Daarop is te zien hoe twee oudere mannen belaagd worden door een allochtone jongeman. Eén van de twee slachtoffers is gehandicapt en lijkt zo te ontkomen aan het geweld, zijn vriend heeft minder geluk.

Politie Sint-Niklaas start onderzoek

Op de videobeelden is te zien een in trainingspak geklede jongeman van buitenlandse origine dreigend op de twee mannen afstapt. Vervolgens deelt hij een rake klap en stamp uit aan één van de twee mannen, die op de grond valt. Wanneer hij probeert recht te komen, geeft de allochtoon hem een fikse karatetrap op zijn gezicht.

De beelden werden massaal gedeeld en de politie startte inmiddels een onderzoek, zo maakten ze bekend op sociale media. “Het lijkt het ons niet om feiten van vandaag te gaan”, verduidelijkt commissaris Dirk Oosterlinck. “We doen daarom een oproep naar de slachtoffers om zich te melden bij de politie. De beelden lijken ons ook bruikbaar om de dader te proberen identificeren. We nemen de feiten alleszins ernstig.”

Inmiddels blijkt dat de feiten dateren van mei, eerder dit jaar. De twee slachtoffers waren op de terugweg van een congres van Vlaams Belang in Antwerpen. Ook de dader zou inmiddels geïdentificeerd zijn, meldt de politie.