Deze nacht/ochtend werd een granaat gegooid naar een shishabar in Willebroek. Er is veel schade, maar gelukkig zijn er geen gewonden of doden. Dat rapporteert Het Laatste Nieuws. Het is mogelijk dat de aanval gelinkt is aan de Antwerpse ‘mocro-oorlog’. Dat is het conflict over de controle van de cocaïne-toevoer vanuit de haven van Antwerpen, dat zich tussen voornamelijk Marokkaanse drugsclans afspeelt.

Het incident vond plaats rond 05u00 deze ochtend. Een luide knal deed buurtbewoners schrikken. De lokale politie van Mechelen-Willebroek kwam ter plaatse net als ontmijningsdienst DOVO. “Er werd een ruime perimeter ingesteld en de politie startte meteen een onderzoek op”, zo laat Lieselotte Claessens van het Mechels parket weten aan Het Laatste Nieuws. “Gewonden vielen er niet. De schade is wel groot.”

[LIVE] Granaat ontploft aan sisha bar in Willebroek

In Willebroek is een granaat ontploft aan een sisha bar. Niemand raakte gewond maar er is wel heel wat schade aan het gebouw en aan de overkant van de straat. DOVO is nog ter plaatse en de politie onderzoekt wie de granaat gegooid heeft. Volg het hier live.

Publiée par VTM NIEUWS sur Lundi 15 juillet 2019

Granaataanval Willebroek te maken met mocro-oorlog in Antwerpen?

Het onderzoek is voorlopig nog volop bezig. Ook de federale politie – bevoegd voor georganiseerde misdaad – is afgezakt. Maar van mogelijke daders is momenteel nog geen spoor. De camerabeelden in de buurt worden tevens bekeken. “Er is intussen ook een onderzoeksrechter gevorderd voor criminele organisatie en vernieling door ontploffingstuig”, vertelt Claessens nog.

Vorig jaar in april werd eveneens een granaat gegooid naar een zaak in Willebroek. Toen werd loungebar ‘Havana’ geviseerd in de Landeghemstraat. Of de twee aanvallen verbonden zijn, is nog niet geweten. Mogelijk – maar nog niet aangetoond – hebben de granaataanvallen te maken met de mocro-oorlog die momenteel woedt in Antwerpen. In dit conflict worden er met regelmaat explosieven gebruikt tegen handelszaken/dekmantels van drugclans.

Lees ook:

7 verdachten opgepakt rond autobranden Antwerpen-Noord