Gruwelijk. Zo kan de moord op de 75-jarige Duitse vrouw Ursula U. het best omschreven worden. Afgelopen woensdag ging het proces tegen de vier daders, vier migranten, van start. Daardoor lekken nu alsmaar meer details over de moord uit. Dat meldt Bild.

Op 14 december 2018 vonden de gruwelijke feiten plaats. Vier mannen, twee Turken en twee Nigerianen, vielen ‘s middags het appartement van de bejaarde vrouw in de Duitse stad Osnabrück binnen. Het kwartet hoopte er een grote hoeveelheid geld en waardevolle spullen buit te maken omdat de vrouw een voormalig succesvol ondernemer was.

Zware mishandeling

Maar buit maken bleek niet de enige doelstelling van de vier buitenlanders. Uit forensisch onderzoek blijkt immers dat de bejaarde vrouw urenlang gemarteld werd. Daarbij liep ze verwondingen op over haar hele lichaam, waaronder gebroken ribben en ernstige hoofdwonden.

Nadat de mannen haar zo zwaar hadden toegetakeld dat ze nauwelijks nog in leven was, werd ze in een gehuurde Mazda gegooid en reden de mannen met haar naar een appartement in een nabijgelegen stad. Daar gingen ze verder met het mishandelen van de vrouw en sneden ze uiteindelijk haar keel over met een gebroken fles. Ze bloedde ter plaatse dood.

Na de moord gingen de daders ervandoor met de bezittingen van de vrouw en plunderden ze de rekeningen van de vrouw. Op bewakingscamera’s nabij een bank konden twee daders geïdentificeerd worden, waarna het onderzoek in een stroomversnelling kwam en de vier daders gearresteerd werden.

Vorige week woensdag moesten de vier migranten zich voor de rechtbank verantwoorden voor moord. Vonnis op 18 oktober.

1 REACTIE