De Antwerpse strafrechter heeft de drie mannen van 24, 25 en 34 die een 17-jarig transgendermeisje hebben verkracht vanuit de Red & Blue in Antwerpen, veroordeeld tot 5 jaar cel. Dat rapporteert Het Laatste Nieuws. De feiten kwamen eerder deze maand in beeld, maar dateren van vorig jaar. De verkrachters lokten het slachtoffer mee naar een van de daders zijn appartement in Deurne, alwaar het transgendermeisje om beurten werd verkracht. Ze kon echter ontsnappen door een van de dader in de geslachtsdelen te bijten.

De Antwerpse rechter heeft voor alle daders vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken. Voor de twee oudste daders werd er zelfs een onmiddellijke aanhouding ingesteld. “De feiten zijn ernstig”, zo citeert Het Laatste Nieuws de rechter. “De beklaagden gingen totaal voorbij aan de ontwikkeling en de integriteit van het minderjarige slachtoffer. Ze moeten een streng signaal krijgen dat hun handelingen niet getolereerd worden.”

Het slachtoffer wordt ook een schadevergoeding van 5.000 EUR toegekend. De advocaat van het meisje is tevreden over het vonnis. “Het belangrijkste is dat de feiten bewezen zijn verklaard en dat mijn cliënte officieel als slachtoffer werd erkend. Ze kan nu eindelijk een hoofdstuk afsluiten.”

Voor het eerst uit als meisje, meteen verkracht in Deurne

Op 22 juni 2018 ging het slachtoffer voor de eerste maal uit als meisje. Dit in de Red & Blue in Antwerpen met twee vrienden. Daar zou ze door de 34-jarige beklaagde zijn lastig gevallen. Toen het slachtoffer zich niet goed voelde en naar buiten ging, waren de vermeende verkrachters haar gevolgd. Voor ze het goed en wel besefte, zat ze met het trio in een taxi. De 24-jarige beklaagde zou haar toen in de wagen hebben betast, maar het slachtoffer was te zwak om haar belager degelijk weg te duwen, klonk het eerder deze maand.

Ze belandden in een appartement in de De Gryspeerstraat in Deurne, waar de 24-jarige woonde. Hier zou het drietal het slachtoffer om de beurten hebben verkracht. Het slachtoffer kon echter ontkomen door een van de verkrachters in de penis te bijten. Het meisje zou hierna klacht indienen.

Lees ook:

Transgender gaat voor eerst uit als meisje (17): Meteen verkracht