Kris Van Dijck (N-VA) neemt, na een controversiële periode, afscheid van het voorzitterschap van het Vlaams Parlement, zo weet BELGA. “De recente gebeurtenissen maken het voor mij onmogelijk om nog langer te functioneren als Vlaams Parlementsvoorzitter”, klinkt het. Van Dijck kwam vandaag, door vooralsnog onbevestigde berichten van P-magazine, opnieuw in opspraak. Eerder deze week raakte bekend dat de N-VA-politicus in beschonken toestand een auto-ongeluk veroorzaakte

Van Dijck bedroog volgens P-magazine zijn vrouw met een prostituee. Daarbovenop zou hij getracht hebben om de escorte – op frauduleuze wijze – een uitkering te bezorgen. Hiervoor zou de N-VA’er zelfs contact hebben opgenomen met voormalig federaal minister van Werk, Kris Peeters(CD&V). De e-mail van Van Dijck is volgens Peeters evenwel onvindbaar. “Wat ik weet is dat het een dossier is van 2013 en dat de uitbetaling gebeurd is in 2014. Die uitbetaling is gebeurd, heb ik begrepen, zoals de regeling dat toestaat. Ik begrijp dat Kris Van Dijck met die mail zou hebben geïntervenieerd omdat het bedrag te laag zou zijn geweest. En dat hij mij daarom zou hebben gecontacteerd. Maar dat bedrag is het bedrag dat de administratie heeft toegekend en daar is niets aan gewijzigd”, reageert de christendemocraat tegenover VTM NIEUWS.

“De recente gebeurtenissen maken het voor mij onmogelijk om nog langer te functioneren als Vlaams parlementsvoorzitter”, reageert Van Dijck tegenover BELGA. “Ik wil wel één ding duidelijk stellen wat het verhaal dat nu de ronde doet betreft: ik heb nooit iets gedaan dat tegen de wet ingaat. Wie mij een beetje kent, weet dat ook. De aantijgingen van vandaag zijn totaal incorrect”, aldus de N-VA-politicus.

Normaliter volgt Vlaams Belang-boegbeeld Filip Dewinter, als ondervoorzitter van het Vlaams Parlement, Van Dijck op, weet VRT NWS.

Lees meer:

Van Dijck neemt ontslag na reportage P-magazine over fraude