Voormalig Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) blijft burgemeester van Dessel, zo weet de Gazet van Antwerpen. Op een bijzondere gemeenteraad over de positie van de N-VA-politicus werd besloten om het gerechtelijk onderzoek af te wachten. “De burgemeester heeft op onze vragen geantwoord en zijn positie staat voor ons nu niet ter discussie”, stelt oppositiepartij D&W.

Begin deze maand mocht Van Dijck opstappen als parlementsvoorzitter. Nadat hij werd betrapt met (meer dan) 1,42 promille na een ongeval, deed een artikel in P-Magazine over een maîtresse/prostituee (‘escorte Lynn’) waarvoor hij een uitkering in orde bracht hem finaal de das om. Volgens de N-VA-politicus heeft hij nooit iets […] gedaan dat tegen de wet ingaat. Deze week raakte bekend dat de N-VA-politicus een klacht heeft neergelegd tegen P-Magazine en de betrokken journalist.

“We wachten het gerechtelijke onderzoek af”

De ‘affaire Van Dijck’ had ook zijn weerslag in Dessel, waar Van Dijck al 12 jaar jaar op rij burgemeester is. Zo organiseerde de gemeenteraad, op vraag van oppositiepartij D&W, een speciale zitting om de positie van de N-VA-politicus te bespreken. “De burgemeester heeft op onze vragen geantwoord en zijn positie staat voor ons nu niet ter discussie. Kris Van Dijck mag burgemeester blijven. We wachten het gerechtelijke onderzoek af”, citeert de Gazet van Antwerpen Dirk Melis van oppositiepartij D&W.

Volgens raadsvoorzitter Michel Meeus (CD&V) was de zitting evenwel nutteloos. “Laat het gerecht zijn werk doen. Zolang niet vaststaat dat de burgemeester de wet niet overtreden heeft, kan je niets over zijn positie zeggen. En dan is het niet eens de bevoegdheid van de politiek om daarover te beslissen”, klinkt het bij de christendemocraat.

Lees meer:

Van Dijck dient klacht in tegen P-magazine en journalist