Op woensdagavond werd in het Stuttgarter stadsdeel Fasanenhof een 36-jarige man op brutale wijze neergestoken in een woonbuurt. De dader, een 28-jarige Syriër of Palestijn, werd om 21u00 gevat door de politie. Het is nog niet duidelijk wat de motieven van de dader zijn.

De politie reageerde hiermee op een noodoproep die omstreeks 18u15 de centrale bereikte. Het zou hierbij gaan om een handgemeen in de Stuttgarter woonbuurt Fasanenhof waarbij een man zou zijn neergestoken. Ter plaatse konden de ordediensten enkel nog vaststellen dat het 36-jarige slachtoffer was overleden aan zijn verwondingen. De man werd volgens ooggetuigen op straat neergestoken met een machette-achtig mes. Volgens Bild is het slachtoffer van Duits-Kazachse afkomst. De daad zou volgen uit een luide ruzie op de Europaplatz, waarna de man het zwaard/mes trok.

Het wapen werd reeds door de politie in de buurt van de plaats delict gevonden. De vermoedelijke dader, die met een fiets op de vlucht sloeg, kon omstreeks 21u00 opgepakt worden door de politie na een klopjacht met een helikopter. Het is nog onduidelijk wat de motieven van de dader geweest zijn.

De dader zou een 28-jarige Syriër zijn die in 2015 asiel kreeg in Duitsland. Volgens andere bronnen zou het in feite gaan om een Palestijn die asielfraude pleegde. De verdachte en het slachtoffer zouden elkaar gekend hebben.