In Soumagne, Wallonië, wordt een laboratorium dat gebruikt werd om amfetamines te maken, ontmanteld. De werkzaamheden werden vrijdag aangevat en maandagochtend publiekelijk gemaakt door het parket van Luik. Dat schrijft onder meer RTBF. Volgens het parket gaat om de eerste maal dat zo’n lab wordt ontdekt in de regio van Luik. BELGA schrijft zelfs dat het de eerste maal is in geheel Wallonië.

Sinds vrijdag is de civiele bescherming van Crisnée druk in de weer met een amfetaminelab te ontmantelen. Het lab was gelegen in een boerderij-hangar in Wégimont bij Soumagne. Sporen van BMK (fenylaceton), nodig om amfetamine (speed) te maken, werden gevonden.

Amfetaminelab bouwen in trek

Er zijn nog geen verdachten verhoord tot nu toe.

De laatste tijd komen amfetaminelabs meer en meer voor in onze contreien. In Nederland vindt de praktijk reeds langer plaats, maar Nederlandse bendes steken soms de grens over om hier drugs te maken. Fabrikanten van ‘lokale oorsprong’ komen echter ook meer en meer voor.