Een politiekantoor in de multiculturele Parijse voorstad Les Ulis werd afgelopen weekend twee nachten op rij aangevallen door relschoppers. Dat schrijft Le Parisien. In de afgelopen drie jaar tijd werd het bewuste politiekantoor reeds zes keer geviseerd.

Het politiekantoor in de multiculturele Parijse voorstad Les Ulis werd afgelopen weekend twee maal aangevallen nadat Algerije de halve finale van de Afrika Cup had gewonnen. Nadat het politiekantoor de avond voordien al werd geviseerd door relschoppers, verschenen in de nacht van zondag op maandag een twintig- tot veertigtal ‘jongeren’ voor het gebouw. Zij gooiden met stenen en molotovcocktails naar het kantoor. Er vielen geen gewonden en het gebouw leed geen schade. Wel hadden drie politiewagens die voor het gebouw geparkeerd stonden gebroken ruiten.

“Stedelijke guerrillaoorlog”

Er werd niemand gearresteerd werd en men kreeg het geweld met behulp van versterkingen gemakkelijk onder controle. Wel wijst de Franse politievakbond ‘Alliance 91’ op de problematische aard van het steeds wederkerende geweld. “Het geweld is voortdurend aanwezig”, klinkt het. “[…] Deze relschoppers zijn vastberaden en georganiseerd.” De vakbond maakt gewag van “taferelen van een stedelijke guerrillaoorlog”.

In de afgelopen drie jaar tijd werd het bewuste politiekantoor reeds zes keer geviseerd. “Ik werk al 18 jaar in Essonne [het departement waarin Les Ulis ligt Red.], en ik heb altijd gehoord van aanvallen van het politiebureau. Voor mij is dit ongehoord. Het gebeurt één of twee keer per jaar”, getuigt een agent tegen Le Parisien.