In Antwerpen heeft de politie dinsdagnamiddag een man doodgeschoten nadat die iemand anders verwondde met een mes. Dat meldt Het Nieuwsblad. De politie nam geen risico en schoot de man neer, hij overleed kort nadien aan zijn verwondingen. Het zou gaan om een geesteszieke man van 35 jaar oud. 

Dinsdagnamiddag kreeg de Antwerpse lokale politie een oproep van een vrouw, die zich zorgen maakte over haar 35-jarige zoon. De politie is daarop naar het appartement van de zoon op de Plantin en Moretuslei gegaan en werd er binnengelaten door de conciërge.

Mes

Op het moment dat de conciërge de politie wilde binnenlaten, viel de 35-jarige man de conciërge aan met een mes. Vervolgens opende de politie het vuur op de man. Kort daarna overleed hij aan zijn verwondingen. De conciërge liep verwondingen op aan zijn hoofd en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij verkeert niet (meer) in levensgevaar.

“Gelet de betrokkenheid van de politie, heeft het parket opdracht gegeven aan het comité P om het onderzoek verder te zetten. Het parket vorderde het labo, de wetsgeneesheer, en een wapendeskundige om ter plaatse af te stappen”, zo laat Caroline Vanderstokker van het Antwerpse parket weten aan Gazet van Antwerpen.