In Parijs zijn vieringen van de winst van Algerije in de Afrika Cup geheel volgens de traditie uitgedraaid op rellen en plunderingen. Ook in andere Franse steden was het onrustig.

Zodra Algerije de halve finale van de Afrika Cup bereikte door Ivoorkust te verslaan stroomde de Champs-Élysées vol. Er ontstond grote verkeers- en lawaaihinder. De politie werd onmiddellijk ingezet in het centrum van Parijs om de orde te handhaven. Rond elf uur ‘s avonds liep de situatie uit de hand en ontstonden er rellen. Er werd minstens één molotovcocktail naar de politie gegooid. De oproerpolitie reageerde met traangas en rubberkogels.

Plunderingen

Twee winkels in de buurt van de Champs-Élysées, waaronder een motorwinkel, werden geplunderd. Tientallen mensen stalen helmen, handschoenen en motorfietsen. De rellen duurden tot diep in de nacht en er werden zeker vijf mensen opgepakt.

Ook in Marseille, Lyon en Valence kwam het tot rellen. In de Oude Haven van Marseille werd traangas ingezet om de menigte onder controle te houden.