In het Gentse zwembad Rozebroeken is vorige week opnieuw een minderjarig meisje aangerand door “tieners”, zo schrijft De Gentenaar. Nadat twee weken geleden een 13-jarig meisje aangerand werd door een groep allochtonen, trokken medewerkers van het zwembad aan de alarmbel. “Rozebroeken zit met een probleem”, klonk het toen. Inmiddels zouden er al meerdere nieuwe aanrandingen hebben plaatsgevonden.

“Rozebroeken zit met een probleem”, zo stelde een medewerker van zwembad Rozebroeken anoniem in Het Laatste Nieuws nadat een 13-jarig meisje omsingeld en betast werd door een grote groep allochtonen. Het zou lang niet het om een zeldzaam incident gaan, integendeel. “De incidenten met betastingen en aanrandingen stapelen zich op, maar wanneer wij de politie bellen, worden we door de directie soms zélf op het matje geroepen.”

“Tieners”

Enkele dagen nadat de medewerker aan de alarmbel trok, vonden er al opnieuw zedenfeiten plaats in het zwembad. Een 17-jarig meisje was vorige week woensdag met vier vrienden in Rozebroeken, toen ze opgemerkt werd door een groepje van drie “tieners”, zo melden de kranten. Eén van de “tieners” zocht het meisje op in de wildwaterbaan en betastte het meisje tussen haar benen.

Het meisje rende huilend het zwembad uit en botste in de kleedkamer op een poetsvrouw. Die maande het meisje aan om de redders in te lichten van wat er gebeurd was, waarna de redders de politie verwittigden. Matto Langeraert, woordvoerder van de lokale politie, bevestigt de feiten en benadrukt dat het onderzoek loopt. “Over de inhoud van het lopende onderzoek kunnen we geen commentaar geven”, klinkt het.

Naast deze aanranding zouden er sinds vorige week nog twee andere zedenfeiten hebben plaatsgevonden in het zwembad Rozebroeken. Dat meldt iemand via een anonieme tip aan Het Laatste Nieuws. De politie kon deze feiten niet bevestigen.

Lees ook:

Gent: minderjarig meisje aangerand door groep allochtonen