Zwembadterreur is actueler dan ooit. De afgelopen weken werden zwembaden in onder meer Gent, Beveren, Kortrijk, Hofstade en Terneuzen geconfronteerd met allochtone amokmakers, dit keer is het de beurt aan Oostende. Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) heeft een groep van een tiental “Brusselse jongeren”, zo meldt De Morgen, een plaatsverbod gegeven. 

Een week geleden kwam het eerset verhaal van zwembadterreur aan het licht. Belgische Marokkanen trokken naar een zwembad aan de Nederlandse grens om er meisjes aan te randen en amok te maken. De dagen nadien volgden soortgelijke verhalen elkaar in sneltempo op. In een week tijd zorgden allochtone jongeren voor problemen in zwembaden in Gent, Beveren, Kortrijk en Hofstade.

Oostende

Ook badplaats Oostende ontsnapt niet aan de zwembadterreur. Afgelopen maandag zorgde een groep van een tiental “Brusselse jongeren” – zo staat te lezen in De Morgen – voor problemen door andere gasten en redders lastig te vallen. Vervolgens zetten ze de kleedkamers op stelten en moest zelfs de politie ter plaatse komen om de rust te laten wederkeren. De groep Brusselaars werd uit het zwembad gezet.

Twee dagen later zorgde diezelfde groep “Brusselse jongeren” echter al opnieuw voor amok in hetzelfde zwembad. Opnieuw moest de politie ingezet worden om de situatie te bedaren en opnieuw werd de groep uit het zwembad verwijderd. Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) vindt het nu welletjes geweest en heeft beslist om de groep amokmakers gedurende de zomervakantie uit het zwembad te weren.

“Ze krijgen een plaatsverbod van drie maanden”, aldus Tommelein. “Daarmee is meteen duidelijk dat wij dit niet tolereren. Gaan ze toch nog naar ons zwembad, dan worden ze meteen twaalf uur bestuurlijk opgesloten. Ook wie in de toekomst nog voor overlast zorgt, riskeert dus een plaatsverbod. Dat kan overigens ook voor wie op het strand zijn boekje te buiten gaat.”