Niet enkel ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) is kritisch voor de eigen partij, ook de Oost-Vlaamse jongerenafdeling spreekt harde taal. “De partij had geen verhaal. Het was te wollig en te weinig concreet”, zo citeert VTM NIEUWS uit een intern document. 

Door de historische opdoffer die de christendemocraten op 26 mei moesten verwerken, ligt de top van CD&V onder vuur. Voor De Crem is het alvast duidelijk dat de christendemocraten het over een andere boeg moeten gooien. “Op vlak van de maatschappij, normen en waarden, rechten en plichten, gingen we soms een soft-groene toer op. Onze kiezers hebben dat niet geapprecieerd. Ik beschouw me ook voor een deel verantwoordelijk voor de slechte verkiezingsuitslag omdat ik onvoldoende mensen bij de top heb kunnen overtuigen dat het pad dat men aan het bewandelen was, niet het juiste was”, verklaarde De Crem in VTM NIEUWS.

Jong CD&V: “De kopstukken waren weinig vernieuwend”

Ook de Oost-Vlaamse afdeling van Jong CD&V klinkt niet al te positief. “De partij had geen verhaal. Het was te wollig en te weinig concreet”, valt in een intern document te lezen. Verder is het volgens de jongeren “niet duidelijk wie het partijverhaal bepaalt”. “De kopstukken waren weinig vernieuwend, we putten nog steeds uit de vijver van Leterme”, citeert VTM NIEUWS uit het interne document.

Tevens zouden de christendemocraten als een ‘loserpartij’ worden beschouwd. “CD&V moet haar verhaal herschrijven, herdefiniëren. Er moet een plan van aanpak zijn om het verhaal uit te werken”, schrijven de jongeren volgens VTM NIEUWS.

Lees meer:

De Crem vernietigend voor CD&V-top: “Gingen soms soft-groene toer op”