Ook in Frankrijk en Duitsland blijft de onrust met allochtone jongemannen in openbare zwembaden aanhouden, net als in ons land en Nederland. Het gaat veelal om jongemannen van Marokkaanse afkomst die meisjes betasten, ruzie zoeken en vechtpartijen starten. In Frankrijk werd zelfs een zwembad geëvacueerd nadat enkele amokmakers hun behoefte deden in het zwembad, zo schrijft Le Parisien. Ook aanranding van jonge meisjes blijkt een deel van de heibel in Frankrijk.

De hittegolf die Europa heeft geviseerd, heeft ook de gemoederen verhit bij tal van allochtone jongemannen. Die zakten overheen West-Europa af naar allerlei openbare zwembaden, om verkoeling te zoeken, maar vooral om onrust te veroorzaken, zo blijkt het. Dat was onder meer het geval in het zwembad van het Franse Villecresnes in het departement Val-de-Marne. Een tiener raakte daar ernstig gewond na een gevecht. Afgelopen zaterdag moest dan weer een zwembad in Corbeil-Essonnes bij de Seine ontruimd worden. Jongemannen hadden er hun uitwerpselen ontlast in het zwembad.

Scenario’s van amokmakende ‘Mocro’-jongens overal grotendeels hetzelfde

De fecale bandieten waren het zwembad met een korte broek binnengekomen, zonder zwembroek of badmuts. Wanneer het zwembadpersoneel de jongeren probeerde aan te spreken, werden de amokmakers al snel boos. Ze begonnen de redders te beledigen en deden als wraak hun gevoeg in het grote zwembad. Hierna werd “de opdracht […] gegeven om [het grote zwembad] te evacueren om hygiënische redenen, omdat het vier uur duurt om water te regenereren”, zo verklaart de directie van het zwembad.

De 1.000 andere bezoekers moesten dan maar noodgedwongen naar het kleine zwembad, wat niet gemaakt is voor zoveel mensen. Maar ook die halfslachtige oplossing bleek van korte duur. Een van de herrieschoppers kwam meermaals naar het kleine zwembad om ook daar onrust te stoken. “Gezien de sfeer en het hygiëneprobleem was het [volledig] weggaan van het publiek de verstandigste beslissing”, zo vertelt de zwembadleiding verder. De tientallen allochtone probleemmakers verdwenen echter snel vooraleer de politie arriveerde om de evacuatie in goeie banen te leiden.

Vrijdag moest de Franse politie dan weer ingrijpen in het zwemcomplex van Draveil. Twee jonge tienermeisjes werden betast terwijl ze door het water peddelden. De daders waren drie dronken twintigers. De slachtoffers lichtten het zwembadpersoneel in. Toen de politie arriveerde en de verdachten werden verhoord, bagatelliseerden die echter de feiten. Het drietal is reeds vrijgelaten zonder gevolg. Vorige week vond ook een gelijkaardig incident plaats in Gent, zo ondervond SCEPTR.

Lees ook:

Gent: minderjarig meisje aangerand door groep allochtonen