Noord-Korea heeft vanmorgen twee ballistische raketten afgevuurd in het oosten van het land. Dat zegt het Zuid-Koreaanse leger. Vorige week vond er ook al een raketlancering plaats.

De twee raketten werden woensdagmorgen afgevuurd vanuit de omgeving van Wonsan. De lanceringen vonden plaats om 5.06 uur en 5.27 uur. De raketten vlogen 250 kilometer ver en bereikten een hoogte van 30 kilometer, alvorens in de Japanse Zee te landen. Volgens de Zuid-Koreaanse minister van Defensie Jeong Kyeong Kyeong-doo gaat het om een andere type raketten dan vorige week.

Oefeningen VS en Zuid-Korea

Zes dagen geleden vuurde Noord-Korea al twee korteafstandsraketten af. Een van de raketten legde 690 kilometer af, de andere 430 kilometer. Het waren de eerste raketlanceringen sinds de geïmproviseerde ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) en Kim Jong-un van Noord-Korea.

Pyongyang is kwaad over geplande militaire oefeningen in Zuid-Korea. De oefeningen, waar de VS en Zuid-Korea aan deelnemen, vinden jaarlijks plaats. De Amerikanen hebben de oefeningen al aanzienlijk teruggeschroefd, maar niet geannuleerd.

Noord-Korea noemde de lancering van vorige week een “plechtige waarschuwing” aan het Seoul. Volgens Pyongyang zijn de oefeningen een voorbereiding op oorlog. Waarschijnlijk zullen er in de nabije toekomst nog nieuwe raketlanceringen plaatsvinden.