Tijdens de Gentse Feesten hebben twee vrouwen klacht ingediend wegens verkrachting. Voorlopig zijn de daders nog niet gevat. De politie en het parket zijn karig met commentaar. Er zouden ook meerdere aanrandingen hebben plaatsgevonden. Dat meldt De Morgen. Het onderzoek zal echter eenvoudiger moeten kunnen verlopen, gezien ook dit jaar de gehele Gentse Feestenzone met camera’s beveiligd werd. Deze ochtend liep het stadsfeest af.

Tijdens de eerste nacht van de tien dagen durende Gentse Feesten zou reeds een meisje verkracht zijn. Dit in het steegje achter de McDonald’s op de Korenmarkt. Volgens het slachtoffer zouden minstens twee daders betrokken zijn geweest bij dit misdrijf. Later tijdens het stadsfestival zou een Nederlandse vrouw zijn verkracht. Dit nabij de Vlasmarkt, de feestbuurt waar tot ‘s ochtends laat wordt gefeest. De politie staat echter niet machteloos, want beschikt over camerabeelden van de hele Feestenzone. Deze worden nu onderzocht.

Aanrandingen Gentse Feesten: Een verdachte zou al opgepakt zijn

Naast de verkrachtingen zouden ook tal van vrouwen zijn aangerand. Verschillende slachtoffers hebben aangifte gedaan wegens aanrandingen en betastingen. Ook hier zou het grootste deel van de misdrijven hebben plaatsgevonden op of nabij de Vlaspark. Ook in het Baudelopark, even verderop, zouden enkele aanrandingen hebben plaatsgevonden.

Om hoeveel vrouwen het precies gaat, is nog niet duidelijk. De politie zou wel al zeker één iemand opgepakt hebben in verband met een aanranding, maar de meeste informatie blijft onduidelijk. Parket en politie willen voorlopig ook geen commentaar kwijt.