In Charleroi heeft de lokale politie zondagnacht een man neergeschoten met rubberkogels toen die met een sabel en machete auto’s aan het vernielen was. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en daarna opnieuw vrijgelaten.

Zondagnacht kreeg een man in Marcinelle, een deelgemeente van Charleroi, ruzie met zijn moeder waarna hij met een sabel en machete naar buiten trok. Daar begon hij met die wapens de auto van zijn moeder toe te takelen en nam hij daarbij ook verschillende wagens in dezelfde straat onder handen. Vijf wagens werden daarbij uiteindelijk beschadigd.

Vrijgelaten

Een buurtbewoner verwittigde de lokale politie, die snel massaal ter plaatse kwam om de man te kalmeren. Volgens het parket was de man op dat moment nog volledig buiten zinnen, waardoor de politie rubberkogels moest gebruiken om hem te stoppen.

De man werd gearresteerd een voorgeleid bij de onderzoeksrechter, maar die besloot om de man meteen terug op vrije voeten te stellen. Hij was niet gekend bij het gerecht.