In het Lago-zwembad in Kortrijk heeft een man in de kleedkamers jonge scoutsmeisjes begluurd met een spiegel. De politie weigert meer informatie te geven over de identiteit van de dader, maar benadrukt dat het om een volwassen man ging. Dat meldt Het Laatste Nieuws

De feiten dateren van 8 juni, maar meer details omtrent wat er gebeurd is raakten nu pas bekend. Vlaams Belang lanceerde eerder al een oproep om getuigen te vinden nadat ze gecontacteerd werden door de ouders van enkele scoutsmeisjes. Zij meldden dat de scoutsgroep na een zwemactiviteit klacht indiende tegen enkele allochtone jongeren nadat zij de meisjes begluurd hadden in de kleedkamers van het zwembad.

Kortrijk: “Buiten politieke doeleinden”

Zowel bij de scoutsgroep als bij de politie is men karig met het geven van informatie. Op vraag van Vlaams Belang laat de scoutsgroep weten zich graag “buiten alle politieke doeleinden” te houden en ook de politie weigerde meer informatie te geven aan Vlaams Belang. Nu komt de politie dan toch met een korte verklaring.

Aan Het Laatste Nieuws laat de lokale politie weten op de hoogte te zijn van de feiten en deze te onderzoeken. Er werd inmiddels ook een man verhoord, maar over zijn identiteit wil de politie niets kwijt. Wel benadrukt de politie dat het om een volwassen man gaat, en dus niet over jongeren.