Roy Larner, de held van 3 juni 2017 die islamistische terroristen confronteerde en bevocht, zal geen compensaties krijgen voor zijn verwondingen die hij opliep tijdens zijn heldendaad. Dat schrijft The Sun. Dit omwille van eerdere strafrechtelijke veroordelingen.

Roy Larner – de man die werd onthaald als een held voor zijn aandeel in het stoppen van de IS-terroristen op 3 juni 2017 door “F*ck you, I’m Milwall” (een Britse voetbalclub, red.) te roepen en zich op de aanvallers te gooien, en hierbij 8 steekwonden opliep – werd begin deze maand op een antiterreurlijst geplaatst. Dit nadat de man werd gecontacteerd door wat The Daily Mail omschreef als “extreemrechtse anti-islam-aanhangers”. Nu wordt op de koop toe duidelijk dat de man niet zal kan genieten van overheidssteun voor zijn verwondingen die hij opliep op 3 juni 2017.

Leeuw van London Bridge: “Ik ga eraan kapot”

Ondanks 12 dagen in het hospitaal te zijn opgenomen en meer dan 80 hechtingen op te lopen, zal Larner geen steun krijgen voor zijn kwetsuren. De veroordelingen die die steun verhinderen betreffen slagen en verwondingen met als verzwarende omstandigheid een racistisch motief en religieus geïnspireerde intimidatie.

De ‘Criminal Injuries Compensation Authority’, het Brits overheidsorgaan verantwoordelijk voor schadeclaims opgelopen in bijvoorbeeld terreuraanslagen, stelt dat ze geen schadeloosstellingen kan inroepen voor mensen die ernstige veroordelingen hebben opgelopen.

Larner zelf stelt dat hij wel recht zou moeten hebben op compensaties, omdat zijn straf werd opgeschort. “Ik wil gewoon mijn leven heropbouwen en had gehoopt dat wat compensatie mij weer op mijn poten zouden kunnen helpen”, zo zei ‘De Leeuw van London Bridge’ aan The Sun. “Ik ben er kapot van, om geweigerd te worden. Maar ondanks alles zou ik niet twijfelen om dezelfde daad opnieuw te doen.”