Een jonge dertiger heeft donderdagmiddag zijn eigen vader doodgestoken. Dat brengt Het Nieuwsblad. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Het motief is nog niet duidelijk. De dader is aangehouden en verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter.

De feiten vonden plaats terwijl Cedric V. en zijn vriendin verbouwden een woning aan de Molenstraat in Boezinge, een deelgemeente van Ieper. De vader van Cedric – zelfstandig aannemer in het naburige Elverdinge – hielp mee met de werken. Donderdagmiddag liep het echter mis.

Te midden van hittegolf vindt familiedrama plaats in Ieper

Cedric ging zijn vader te lijf met een mes en stak hem meerdere keren. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Waarom de zoon plots zijn papa aanviel, zal nog moeten blijken uit het onderzoek. Volgens de buren zou er geen ruzie te horen geweest zijn, maar omwille van de hitte waren er ook amper mensen buiten. Een andere buurman liet weten dat de relatie tussen vader en zoon al een tijdje problemen had.

Cedric V. is een jonge dertiger en werd opgepakt en naar het ziekenhuis overgebracht. Hij zou helemaal over zijn toeren geweest zijn, schreef Het Nieuwsblad. Hij verschijnt normaal vandaag voor de onderzoeksrechter. Ook zijn vriendin werd reeds verhoord door de politie.