Dat het Vlaams Belang de verkiezingen heeft gewonnen, staat niet iedereen aan, zoveel is duidelijk. Eén bepaalde man dreef het echter wel heel ver gisterenavond. Hij zakte gisterennacht met een brandblusapparaat gevuld met verf af naar het hoofdkwartier van het Vlaams Belang op het Madouplein in Brussel en besmeurde de volledige inkomhal. Andere gebruikers van het gebouw, een nabij gelegen krantenwinkel en een Exki zijn eveneens getroffen.

“Wanneer men geen argumenten meer heeft”, tweette Van Grieken deze ochtend. “Vannacht is de ingang van he hoofdkwartier opnieuw gevandaliseerd. De haat en onverdraagzaamheid komt in de praktijk altijd vanuit “verdraagzaam” links. Het maakt ons alleen maar gemotiveerder!” Bij de tweet twee foto’s van de schade.

Vlaams Belang vermoedt dader(s) uit “uiterst linkse milieu”

In een reactie aan SCEPTR gaat Van Grieken verder en verduidelijkt hij de omstandigheden. “Omstreeks 03u30 vanochtend kwam een gemaskerde man met een brandblusapparaat gevuld met verf aandraven voor ons hoofdkwartier om het vervolgens vol te spuiten”, klink het. “Of het om een georkestreerde actie gaat is ons niet bekend, al vermoeden we dat de dader – gezien de handelswijze – in het uiterst linkse milieu moet worden gezocht.”

“Dit mag nooit getolereerd worden in een democratie! Politieke meningen bestrijd je met argumenten, niet met bommen of geweld”, schrijft ook fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens (Vlaams Belang) op Facebook. “Laat het trouwens meteen duidelijk zijn: wij zullen niet opgeven, wij zullen meer dan ooit blijven doorzetten om de wil van de bevolking eindelijk te doen zegevieren!”

Er is deze ochtend reeds klacht ingediend bij de politie en agenten zijn reeds de nodige constateringen komen opmaken.