Aan het Rabot te Gent heeft deze ochtend rond 05u00 een schietpartij plaatsvonden. De politie opende het vuur op een rijdend voertuig. Even later botste deze wagen op een andere auto. Er zouden geen gewonden zijn, maar er werden wel drie mensen opgepakt. Mogelijk gaat het om verdachten van een inbraak. Het incident wordt onderzocht, maar het parket is zuinig met commentaar. Dat brengt Het Laatste Nieuws.

De feiten vonden plaats rond de Filips Van Cleeflaan, het straatje dat parallel loopt met de Opgeëistenlaan nabij het nieuw justitiegebouw. De Van Cleeflaan bleef de volledige voormiddag deels afgesloten. Het blijft echter onduidelijk in welke omstandigheden agenten hun dienstwapen afvuurden.

Schietpartij Rabot: Parket houdt lippen op elkaar

“We wachten de objectieve elementen van het sporenonderzoek af”, zo vertelt het parket karig aan Het Laatste Nieuws. “Dat wordt gevoerd door het labo, een wapendeskundige en het afstappingsteam van de federale gerechtelijke politie.”

Het parket gaf verder nog mee dat agenten het vuur openden op een rijdend voertuig, dat trachtte te vluchten, maar even verderop botste op een andere wagen. De bestuurder probeerde hierna nog te voet te vluchten. Drie personen werden opgepakt. Er vielen geen gewonden.

Mogelijk zou het gaan om een inbraak. Het kan zijn dat de verdachten die zijn opgepakt zouden geprobeerd hebben om via het café op hoek van de Van Cleeflaan en de Wondelgemstraat de aanpalende juwelierszaak te bereiken. Het alarm zou echter zijn afgegaan, waarna men met een witte bestelwagen probeerde te vluchten.