Een dertigjarige Guinese onderzoeker is zaterdag overleden in Rouen. Hij werd vrijdagavond uitgescholden voor “vuile neger” en in elkaar geslagen door een supporter van Algerije, die het slachtoffer verwarde met een Senegalees. Vrijdag speelde Senegal tegen Algerije in de finale van de Afrika Cup.

Mamoudou Barry, een dertigjarige Guineeër, werd na een woordenwisseling door een andere man geslagen. Hij overleed zaterdag aan zijn verwondingen in het Universitaire Ziekenhuis van Rouen. Volgens de politie deden de feiten zich voor “vlak voor de finale van de Afrika Cup op vrijdagavond tussen Algerije en Senegal” in Canteleu, nabij Rouen, in Normandië.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

“Vuile neger”

Volgens een naaste van het slachtoffer wilde Barry met zijn vrouw en twee jaar oude dochter de finale van de voetbalwedstrijd bij een vriend bekijken. Hij kreeg het echter aan de stok met een “Noord-Afrikaan” of “Maghrebijn”, aldus de naaste, die de Guineeër met een Senegalees verwarde.

De man zou Barry hebben uitgescholden voor “vuile neger”. Toen Barry daarop uit zijn voertuig stapte kreeg hij minstens één klap in het gezicht, alvorens zwaar te vallen en gewond te raken in de nek. De dader is nog altijd voortvluchtig.

Barry had op 27 juni zijn doctoraat behaald en doceerde aan de Universiteit van Rouen. Hij specialiseerde zich in belasting- en douanebeleid op het gebied van mijnbouwstoffen. Hij had een vrouw en een twee jaar oude dochter. De zaak krijgt veel aandacht in de Guinese media.