De Eritrese man die maandag een 40-jarige vrouw en haar achtjarige zoon voor een rijdende trein duwde in het station van Frankfurt, werd gezocht door de Zwitserse politie. Dat maakte de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) bekend.

De 40-jarige Eritreeër werd sinds donderdag gezocht door de Zwitserse politie nadat hij zijn buurvrouw met een mes had bedreigd. Hij had haar ook geprobeerd te wurgen en had haar daarop opgesloten. De man vluchtte daarop weg en nam de trein vanuit het Zwitserse Basel naar Frankfurt.

Recent psychische problemen

De man is getrouwd, heeft drie kinderen en woonde in het Zwitserse kanton Zürich. Hij had een verblijfsvergunning en had volledige toegang tot de Zwitserse arbeidsmarkt. Recent was hij gestopt met werken wegens psychische problemen. Ook had de man niet lang geleden zijn vrouw en kinderen opgesloten in huis na een woedeaanval. Er zouden geen bewijzen zijn van alcohol- of drugsgebruik.

Maandag duwde de Eritreeër een 40-jarige vrouw en haar achtjarige zoon voor een rijdende trein in het centraal station van Frankfurt. De vrouw kon zich op tijd in veiligheid brengen, maar haar zoon kwam om het leven. Ook probeerde de man een 78-jarige vrouw voor de trein te duwen.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) had het over een “koelbloedige moord” die “ons midden in het hart heeft getroffen”. Seehofer erkent dat het incident het veiligheidsgevoel van de Duitsers heeft aangetast. Hij zegt de veiligheid op treinstations te willen verbeteren. Op 20 juli vond een gelijkaardig incident plaats. Toen duwde een man een vrouw voor een trein in Voerde.