Bij een schietpartij tijdens een culinair festival in de Amerikaanse staat Californië zijn zeker drie doden en vijftien gewonden gevallen. Ook de dader werd doodgeschoten door de politie. 

De schietpartij vond plaats op het einde van het driedaagse ‘Gilroy Garlic Festival’, een jaarlijks culinair festival met knoflookthema. Het wordt door de organisatoren omschreven als ‘s werelds grootste culinair festival in de zomer.

Wapens verboden op festivalterrein

Volgens politiechef Scot Smithee hadden sommige getuigen melding gemaakt van een tweede verdachte. De autoriteiten hebben nog geen verdere informatie vrijgegeven over de identiteit van de verdachte of de slachtoffers. Ook zei de politie dat het motief achter de schietpartij op dit moment onduidelijk was.

Volgens getuigen droeg de schutter een kogelvrij vest. Toen iemand vroeg waarom de dader de bezoekers van het festival doodschoot, zou hij geantwoord hebben: “Omdat ik erg kwaad ben.”

De schutter zou volgens getuigen een aanvalsgeweer gebruikt hebben. Wapens zijn echter verboden op het festivalterrein en het veiligheidspersoneel controleert de zakken van de bezoekers. De dader zou op het terrein geraakt zijn door door een beekje te lopen en door de omheining open te knippen.