Vahid-Jafar M. (34) heeft allicht een van de grootste blunders uit zijn leven begaan. De drugsdealer belde na een wild feestje naar de politie omdat hij dacht inbrekers gezien te hebben. Toen het te laat was, realiseerde M. echter dat hij nog een zak cocaïne van 3,5 kilogram had liggen. Zogezegd van een vriend, klonk het na de vondst. Hij riskeert nu 40 maanden celstraf, zo rapporteert Het Laatste Nieuws.

De feiten dateren van eind februari. M. had zogezegd een zak in bewaring gekregen van een man in het park. In de zak: 165.000 EUR in kleine biljetten en 3,5 kilogram cocaïne. M. vond er dan maar niets beters op om in de zak te graaien en een ‘coke en hoeren’-feestje te houden. Twee prostituees werden hiervoor ingehuurd.

Dealer Vahid-Jafar M. zette voorheen zelfs bejaarde moeder in voor coke-handel in Berchem

Toen hij echter bedwelmd raakte en de avond ochtend werd, meende de dealer lichten in de tuin te zien. Inbrekers, moet M. gedacht hebben. Hij belde de politie. Maar pas toen het te laat was, herinnerde de feestvierder zich de zak met cocaïne. Hij gooide die vlug op het terras van de buurman, maar de politie vond de lading drugs toch. De buurman stond versteld, en Vahid M. gaf toe dat de drugs van hem waren.

Afgelopen woensdagochtend moest M. voorkomen voor de rechtbank. Het parket bracht de rechter ter herinnering dat Vahid-Jafar M. in 2018 reeds werd veroordeeld tot zes jaar celstraf voor het dealen van cocaïne. 18 koeriers werkten toen vanuit een krantenwinkel in Berchem voor hem. Zelfs zijn 70-jarige moeder hielp toen mee. Het parket hecht dan ook geen geloof aan de verklaringen over een man in het park die M. de zak drugs zou gegeven hebben en vordert 40 maanden celstraf. Uitspraak op 15 juli.