Burgemeester van Willebroek Eddy Bevers (N-VA) heeft besloten om de shishabar waarnaar gisterennacht een granaat gegooid werd te sluiten. “Het is een beslissing voor de veiligheid van de uitbater, de klanten en de omwonenden”, klinkt het aan Belga. Het lijkt te gaan om een nieuwe aanslag in de Antwerpse drugsoorlog, maar daarover moet verder onderzoek uitsluitsel brengen. 

Gisterennacht omstreeks 5u werd Willebroek opgeschrikt door een luide knal. Al snel bleek het te gaan om een explosie van een granaat die gegooid werd naar een lokale shishabar. Het is mogelijk dat de aanval gelinkt is aan de Antwerpse ‘mocro-oorlog’. Dat is het conflict over de controle van de cocaïne-toevoer vanuit de haven van Antwerpen, dat zich tussen voornamelijk Marokkaanse drugsclans afspeelt.

Shishabar dicht

Burgemeester van Willebroek Eddy Bevers (N-VA) heeft gisterenavond besloten om de shishabar te sluiten. “Dit wegens hoogdringendheid”, reageert hij tegenover Belga. “Het is een beslissing voor de veiligheid van de uitbater, de klanten en de omwonenden.”

Naast de directe sluiting van de handelszaak zullen er ook bijkomende maatregelen genomen worden om de veiligheid in Willebroek te verhogen. Zo zal er extra geïnvesteerd worden in veiligheidscamera’s en zullen er ook meer en strengere politiecontroles plaatsvinden.

Volgens burgemeester Bevers neemt criminaliteit toe in meer en meer gemeenten rondom Antwerpen. “Daarom roep ik andere burgemeesters op om meer samen te werken rond het probleem. We moeten samen naar de hogere overheden stappen om meer middelen te vragen voor lokale besturen die geconfronteerd worden met dit probleem.”

Mocro-oorlog

Vorig jaar in april werd eveneens een granaat gegooid naar een zaak in Willebroek. Toen werd loungebar ‘Havana’ geviseerd in de Landeghemstraat. Of de twee aanvallen verbonden zijn, is nog niet geweten. Mogelijks hebben de granaataanvallen te maken met de mocro-oorlog die momenteel woedt in Antwerpen. In dit conflict worden er met regelmaat explosieven gebruikt tegen handelszaken/dekmantels van drugclans.