Nederlands politicus Geert Wilders (PVV) wil het zwembad Koewacht in Terneuzen bezoeken, naar eigen zeggen om er de mensen een hart onder de riem te steken. Dat zwembad zag zich onlangs genoodzaakt om maatregelen te nemen tegen de overlast van Belgische jongeren van Marokkaanse origine. Volgens de lokale burgemeester Jan Lonink (PvdA) zou de komst van Wilders echter alleen maar de verdeeldheid in zijn gemeente vergroten.

De laatste weken is op verschillende plaatsen ophef ontstaan over groepjes allochtone jongeren die voor overlast zorgen in zwembaden. Zo was er het voorval in Terneuzen, waar drie meisjes aangerand werden. Gelijkaardige incidenten vonden ook plaats dichter bij huis, in Gent, Beveren, Kortrijk en Oostende. Telkens zorgen allochtone jongemannen voor overlast: Er wordt ruzie gezocht, vandalisme gepleegd en op verschillende plaatsen werden jonge meisjes aangerand.

Bezoek Wilders zou verdeeldheid vergroten

In het Nederlandse Terneuzen nam het lokale zwembad Koewacht daarom drastische maatregelen. Alle bezoekers moeten zich verplicht registreren en de redders dragen er zelfs bodycams. Om de vele bezoekers die niet vervallen in hinderlijk gedrag “een hart onder de riem te steken”, wil de rechtse politicus Geert Wilders (PVV) nu een bezoek brengen aan het zwembad. Dat stootte echter al snel op protest van de lokale burgemeester.

“Bezoek vanuit de landelijke politiek kan de verdeeldheid vergroten, daarom hebben wij daar nu geen behoefte aan”, laat PvdA-burgemeester Jan Lonink optekenen in Omroep Zeeland. Volgens de PVV-leider zou de burgemeester zelfs gezegd hebben dat het probleem eerder het ‘haatzaaien’ van Wilders is, maar dat ontkent Lonink.

Lees ook:

Belgische Marokkanen terroriseren Nederlands zwembad